Wednesday, November 30, 2011

Sometimes....


HARD TO KNOW
LIFE WHAT IS IT?
CANTS BE BOUGHT
OR BE SOLD,
NOT TO LEAVE
OR TO HOLD
SOMETIMES IT’S EASY,
SOMETIMES TOUGH,
SOMETIMES IT’S SMOOTH
SOMETIMES TO ROUGH,
SOMETIMES IT’S CREST
SOMETIMES THROUGH,
SOMETIMESIT’S EMPTY,
SOMETIMES ENOUGH….

Tuesday, November 29, 2011

Thing to be thankful for:-


It’s been a hectic year for me from early Feb till Sept 2011 with my three major operations then after that busy for recovering time till now.
My life had big changes eventually many things had to be considering to adopt a new life and a whole new way of thinking
It helps me to actually write out what I am thankful and grateful for my life because otherwise it very hard, terrible and horrible time before, we are easy to complain about life but sometimes we forget things to be thankful in life:-
1) I’M thankful for GOD for my improvement health even though I am not 100% cure for the time being but its more more better condition than before.
2) I’M thankful for having a wonderful family especially for my parents, sibling and other close member of family for their support moral for me when I really needed it, for their helping and praying.
3) I’M thankful for my entire friend and member support for who came and visited me during my very hard time, bring me smile then I know there are many people around me and know who deserve to called a real friend.
4)I’m thankful for my church member for given a pray, visited and support moral for my speedy recovery.
5)I’M thankful to know and learn about life. What is all about the real life, learn how to patient and make a right decision of life and future.
6)I’M thankful for having IT technology nowadays that helps me minimize my bored life at home by surfing Internet, that make my life so meaningful and wonderful.
7)I’M thankful to knowing blog ,which I never dream to have a own blog which I can share and speak up anything I want and mostly about my health problem for the newly diagnosed with the chronic illness and all emotions I had been through before and how I carry on my life.

Monday, November 28, 2011

Bestnya 1B Kota Kinabalu..

Feel Happy today..Walking-walking at 1B kk with my mum, aunt and my cousin Maida,even my legs not fully recovery but I try my best to work slowly of course with my bestie walking stick around he he..
I am proud to be Sabahan...we had here the biggest hypermall in Asia..
p/s: Welcoming ...



Saturday, November 26, 2011

HUMIRA PEN


Introducing for my new meds in RA journey… call “HUMIRA”
For those suffering RA you might be seeing this meds one day in you journey of fighting you life as a RA (chronic Joint Problem disease) patient.
HUMIRA Uses
HUMIRA is a prescription medicine used alone OR with other medicines to reduce the signs and symptoms of moderate to severe rheumatoid arthritis in adults, may prevent further damage to your bones and joints, and may help your ability to perform daily activities.
HUMIRA ("Human Monoclonal Antibody in Rheumatoid Arthritis") or ADALIMUMAB
Preloaded 0.8 mL and also in preloaded pen devices (called Humira Pen)
With injected subcutaneously (Do once in two weeks) typically by the patient at home.
Injected only area stomach and upper thigh

P/S ; Make sure Keep the Humira pen in refrigerator all the time before use it .
Make sure in good condition before injection ( No fever, no cough no serious
health problem)

Thursday, November 24, 2011

Confius..Beza antara BT, BTE dan BINTI?


Ada sahabat bertanya apakah beza antara 1) BT 2) BTE 3) BINTI ?

Sejujurnya saya pun tidak terfikir akan masalah ini..
Bagi saya semua itu sama saja maksudnya iaitu digunakan bagi orang wanita tapi
bagi penduduk Sabah ini digunakan tanpa mengira apakah agama penduduk tersebut
berbanding di Semenanjung yang digunakan bagi penduduk beragama Islam

Cth : Alysa Bt Allan
Alysa Bte Allan
Alysa Binti Allan
...saya pun masih confius...kerana saya sendiri menggunakan BTE...

Wednesday, November 23, 2011

Si Cantik Miss Universe 2012

Congrats...
si cantik bernama KIMBERLY LEGGET adalah miss universe Malaysia 2012
Berumur 18 tahun
Eurisan dan berasal dari Pulau Pinang


Kimberly Legget

Kimberly parents

Tuesday, November 22, 2011

It all about life

Beautiful Tuesday..
Congrats for the Harimau Malaya for won footballer game last night..
There a time some people happy but dont forget the other people in other side


p/s Life is given
No regret
No Turning Back
Life Goes On
** RIP to my Sister inlaw brother (Keifli Binty) who suffered for cronic Asthma
for a long time...I BELIEVED GOD LOVE YOU MORE...AMEN

Monday, November 21, 2011

FFM24..


FFM24 bersiaran di astro prima 105 Semalam entah dimana silapnya personally I am not enjoy to watched it but I am impressed dengan dress sebilangan artis yang saya minati…

KEPUTUSAN FFM24 FESTIVAL FILEM MALAYSIA 2011
1. Anugerah Box Office – KL Gangster
2. Anugerah Khas Juri Yang Pertama – Sidik Hussien
3. Anugerah Khas Juri Yang Kedua – Filem Libas
4. Anugerah Khas Juri Yang Ketiga – Allahyarham Zami Ismail
5. Anugerah Skor Muzik Asal Terbaik – Edry Abdul Halim (Hikayat Merong Mahawangsa)
6. Anugerah Pereka Kostum Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
7. Anugerah Penyunting Terbaik – KL Gangster (Syamsul Yusof & Hisham Jupri)
8. Anugerah Penataan Bunyi Terbaik – KL Gangster (Hisham Jupri & Rizal Ashreff)
9. Anugerah Cerita Asal Terbaik – Filem Libas
10. Anugerah Lakon Layar Terbaik – KL Gangster
11. Anugerah Sinematografi Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
12. Anugerah Penataan Seni Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa
13. Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Faezah Elai (Filem Cun)
14. Anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Shofi Jikan (Filem KL Gangster)
15. Anugerah Pencapaian Gemilang – Michelle Yeoh
16. Anugerah Pelakon Wanita Terbaik – Eja (Filem Janin)
17. Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik – Shaheizy Sam (Filem Kongsi)
18. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Tan Sri Jins Shamsuddin
19. Anugerah Pengarah Terbaik – Syamsul Yusof (KL Gangster)
20. Anugerah Filem Terbaik – Hikayat Merong Mahawangsa

P/s Congrats kepada yang berjaya merangkul anugerah,segala penat lelah anda telah terbalas dan kepada yang kurang berjaya kali ini tidak semestinya anda tidak baik.
GEMILANG FILEM MALAYSIA
All foto sumber : beautifulnara.com




Sunday, November 20, 2011

Finally...

Happy Sunday..
For almost 2 years i did not drove a car...but this week I manage to did it YaaaYaa
unexplain feeling (Happy + Nervous + excited )


Thank GOD...Finally I slowly got back my life again

Friday, November 18, 2011

The Waterski family


Congrats to Harimau Muda menang Kumpulan A, bola sepak semalam..memang sesuatu yang agak panas dan mendebarkan..dan moga berjaya menewaskan Myamar di peringkat akhir nanti.

Saya tertarik dengan penguasaan Waterski ketiga-tiga anak Hanifah Yoong yang mana semua mereka berjaya mendapat tempat dalam sukan tersebut;

Sukan Waterski:-

Philipiha(wanita) - Emas
Alex (lelaki) - Perak
Aaliyah - Emas

p/s paling best Aaliyah Hanifah Yoong peserta termuda di sea games kali ini
(berumur 8 tahun) dan berjaya menewaskan peserta yang lebih berusia darinya.

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

The YOONG FAMILY
Aaliyah Hanifah Yoong

Thursday, November 17, 2011

The New Hip For me...

The sharing for the Total Hip Replacement (THR)
How There Fix The new Hip
Condition of the hip damage causes by Arthritis (RA)
Overview of Hip Fix
The Hip After Operaton Done

This is the first operation I did in Feb 2011…scared looking but it is the fact.
I have to admit for the rest of my life

Wednesday, November 16, 2011

Lelaki Buih

Sekadar perkongsian
Sumber - mymetro
P/s Sangat-sangat simpati..

Tuesday, November 15, 2011

M'sia leading OBES...


Menakutkan & Menyedihkan…..


Negara pertama di Asia Tenggara dan tangga keenam dalam Asia Pasifik di mana rakyat MALAYSIA mempunyai rakyat yang mengalami OBESITI>>yang paling ramai.
Tak hairanlah Negara kita mempunyai kadar pesakit sakit jantung dan darah tinggi yang meningkat saban hari…
p/s Sama-samalah beringat…
Makan Untuk Hidup BUKAN Hidup Untuk Makan..

Best regards,

Monday, November 14, 2011

Sunday, November 13, 2011

Aduhai Chef Riz kantoi...


Perasaan agak terusik/kecewa bila membaca sana sini mengenai anak chef Wan ni iaitu Chef Riz memalsukan kelayakannya sebagai salah seorang juri ChefMaster Malaysia, apapun benda dah berlaku..dia pun dah mohon maaf atas kesalahan beliau

***kenyataan yang di berikan***
*** Akhirnya diubah***
So...
Ini untuk pengajaran kita semua..
Benarlah kata pujangga "SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT JATUH JUGA KE TANAH"
Best regards,

Saturday, November 12, 2011

AIM18...Just Nice

Anugerah Industri muzik ke 18..

agak best juga this year compare last2 year,gabungan pengacara lawak Ac Mizal and Zizan Lawak.
Best regards,

Hutang PTPTN ..Lupa atau pura-pura lupa?

Sekilas Pandangan peribadi........
Rasanya semua yang pernah bergelar pelajar dan sekaligus peminjam kenal apa benda PTPTN kan termasuk ibubapa juga,
PTPTNlah adalah badan kerajaan yang ditubuhkan untuk membantu untuk membayar yuran pengajian dan wang saku sewaktu di IPTA atau IPTS namun begitu...
Lately..Govt ada announced@ masih dalam perbincangan mahu memberhentikan pemberian wang saku kepada peminjam/ pelajar bantuan PTPTN oleh kerana berlaku kekurangan dana yang kritikal pada masa kini,wang pusingan modal tidak mencukupi untuk menanggung pelajar tajaannya...
Kenapa berlaku ?
Tidak lain tidak bukan rakyat kita ( sebilangan)peminjam yang telah habis belajar dan berkerja serta punya pendapatan sendiri seolah-olah sengaja, lupa atau pura-pura tidak ingat untuk membayar balik pinjaman yang telah digunakan sewaktu belajar dahulu akibatnya generasi kini menjadi mangsa/ tempias kepada kekurangan dana..
Bagi yang mampu tidak menjadi masalah tetapi bagi yang kurang mampu ia menjadi masalah besar so fikir-fikirkan...
Tolonglah bayar wahai yang berkenaan dan sewaktu dengannya..
Jangan mudah lupa bila senang, berjaya dan kaya-raya..
Bagi yang telah melaksanakan pembayaran atau sedang proses pemotongan gaji untuk membayar SYABAS sama-samalah kita nikmati bantuan kerajaan untuk kepentingan bersama
P/s..Hutang MARA saya dah langsai tau..he he
Best regards,

Friday, November 11, 2011

The Day for 2011

Good day everyone..
Today nice date, nice month & nice year too..11.11.2011
Anyway..

Best regards,

Saturday, November 5, 2011

ASK 2011

Anugerah Skrin 2011, 05 Nov 2011
Pengacara : Ally Iskandar & Rozita Che Wan
P/s Saya penyokong artis Malaysia

KEPUTUSAN PENUH ANUGERAH SKRIN 2011

Kategori Drama
1. Drama Terbaik – ‘Sanggul Beracun’ – Sabri Yunus
2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Eman Manan, ‘Janji Syurga’
3. Pelakon Wanita Terbaik – Umie Aida, ‘Airmata Nur Salina’
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Allahyarham Faizal Yusof
(Jangan Hantar aku ke Neraka)
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Elfira Loy, ‘Kum Kum’
6. Pengarah Terbaik Drama – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
7. Lakon TV Terbaik – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
8. Drama Rantaian Terbaik – ‘Juvana’, Filmscape Sdn Bhd
9. Drama Komedi Terbaik – ‘Geng Surau’
10. Videografi Terbaik – ‘Sanggul Beracun’, Balang Rimba Sdn Bhd

Kategori Filem
1. 1. Filem Terbaik – ‘Magika’, KRU Studio
2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Remy Ishak, ‘Cun’
3. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Siti Sharifah (Eja), ‘Janin’
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Sidik Hussin, ‘Karak’
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Nadiya Nisaa, ‘Cun’
6. Pengarah Terbaik Filem – Osman Ali, ‘Cun’
7. Lakon Layar Terbaik Filem – ‘Aku Tak Bodoh’, Erhan Baharudin / Sujin Lee

Kategori Penerbitan Dalaman
1. Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik – ‘Suatu Ketika: Ep YuenYuet Leng
2. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Selami Jiwa: Dato’ Fadzillah Kamsah
3. Rancangan Hiburan Terbaik – Maharaja Lawak Akhir
4. Rancangan Muzikal Terbaik – Shout Awards 2010
5. Rancangan Realiti Terbaik – Showdown 2011: Top 12 Show
6. Laporan Khas / Berita Terbaik – Buletin Utama, ‘Pengemis Terhemat’.

Anugerah Khas
1. Anugerah Yasmin Ahmad – Syamsul Yusof
2. Anugerah Artis Harapan Pantene – Fazli Daniel Ali, ‘Yang Terpuji’

Thaniah Kepada semua pemenang yang kurang berjaya cuba lagi tahun depan..
Best regards,