Thursday, July 4, 2013

Exam ..oh exam

Today saya hadir exam penolong akauntan...silapnya tak buat persediaan pun, even saya ni student account suatu ketika dulu tapi ndak buat preparation dah lama mana nak ingat lagi credit & debit..nah kena muka sendiri..90% soalan adalah soalan accounting..salah siapa tak ready.. pengajaranlah lagipun ni kali pertama duduk exam untuk paper account ni..jadi pengajaran lain kali kena hard work..study study ..

Warming up my blog...

Lama tak menulis dalam blog..maybe saya bukanlah blogger yang tegar,banyak perlu di share but semua hanya tersimpan dihati. Hari-hari yang saya lewati kadangkala membuatkan saya terlalu sibuk untuk mengurus diri sendiri dan tidak ada mood untuk menulis, kehidupan yang tidak selalunya indah..keadaan kesihatan yang mencabar kadang-kadang tapi saya tidak pernah berkongsi dengan sesiapa mengenai ini,cukuplah keluarga dan ada kawan-kawan yang tahu dan faham How I survive to continue my life..Saya cuma perlu yakin di suatu saat ada sinar yang akan terbit..Aku yakin semua ini terjadi for a reason..ANYTHING HAPPENED FOR REASON..then i still try to find what is the reason ? Apa pun ini saya serahkan perjalanan hidup saya kepada Tuhan dan saya percaya dia telah menyediakan laluan terbaik bagi diri saya..ia bukan kebetulan dan bukan juga suratan...namun satu ujian yang harus saya tempuhi dengan sabar dan penuh keimanan..