Saturday, July 13, 2013

Sekadar Luahan Hati Di Pagi Sabtu...

Setiap Sabtu saya punya misi menjadi Jururawat, sebagai pesakit RA yang kronik..Rasanya memang agak boring juga tapi untuk kawal disease sakit sendi terpaksala juga. Walaupun dah hampir 2 tahun menjadi "Jururawat" sendiri tetapi perasaan Nervous sentiasa ada setiap kali saya inject sendiri....Frank speaking memang sakit pun sebabnya...dan yang pastinya saya tidak boleh katakan tidak kepada benda alah ini buat masa ini mau tak mau terpaksa juga terima semua ini sebagai ketentuan hidup.Aku Pasrah... ..

Sunday, July 7, 2013

Kenangan terkunci di tandas office

Happy Sunday everyone... Harap semua yang berwajib ada pigi chruch hari ini ya.. 05 July 2013 yesterday saya ingin kongsi satu kenangan mengusik jiwa dan..will never forgot...aku "terlock" di tandas office seawal 7.10 am..agak merisaukan juga tapi tidaklah sampai taruma ..kira kali pertama kenala..mula-mula being panic juga sebab tak bawa hp..but lucky ada kawan-kawan yang awal sampai di office melintas tandas dan bila aku panggil then dapat didengari..terkurung hampir 40 minit jugalah sehingga pihak Gemilang (mereka yang bertanggungjawab menjaga bangunan) sampai untuk mengumpil pintu hingga rosak..bahaya juga pintu yang rosak ni.kalo budak-budak rasanya dah berabis nangis kat dalam tu..apa pun kenangan dan pengajaranla..siapa-siapa nak ke tandas di mana-mana silalah bawa Handphone bersama sebab malang teda siapa yang tahu akan berlaku kan...daaaa Anway thanks kepada kawan-kawan yanag perhatin kepada keadaan saya time tu..dan pihak Gemilang yang membantu bertungkus lumus...kesian pintu sampai dirosakan terus...

Saturday, July 6, 2013

Petua kegunaan Pinang Muda..

Salam Hari sabtu... Rasanya sudah satu minggu kaki saya meragam dan kian membengkak..nak tanya sebab pun saya sendiri tidak mampu menjawabnya yang pasti memang pun saya ada sakit sendi yang kronik .Ubat yang dibekalkan hari-hari dah makan, injection memang setiap sabtu tak miss nak buat so apa lagi yang tak kena ahh?..risau jugalah sebab banyak hal-hal yang ingin saya buat namun pergerakan agak terbatas.. Today trylah petua yang dikongsi oleh kawan sekerja, mengenai pinang muda untuk menghilangkan bisa-bisa untuk kaki bengkak dan hari ini saya telah mencuba.Secara jujur selepas menggunakannya (Belah dua dan melumurkan di tempat yang bengkak) rasa sakit agak berkurangan . Rasa sangat-sangat syukur dan masih terus mencuba petua ini dan berharap kaki bengkak pergi untuk selama-lamanya eeee.. Million Thanks untuk kawan yang berkongsi petua ini..dan bagi saya petua ini harus dikongsi bukan untuk disimpan nanti tidak praktikal. SHARING IS CARING...
selamat mencuba

Thursday, July 4, 2013

Exam ..oh exam

Today saya hadir exam penolong akauntan...silapnya tak buat persediaan pun, even saya ni student account suatu ketika dulu tapi ndak buat preparation dah lama mana nak ingat lagi credit & debit..nah kena muka sendiri..90% soalan adalah soalan accounting..salah siapa tak ready.. pengajaranlah lagipun ni kali pertama duduk exam untuk paper account ni..jadi pengajaran lain kali kena hard work..study study ..

Warming up my blog...

Lama tak menulis dalam blog..maybe saya bukanlah blogger yang tegar,banyak perlu di share but semua hanya tersimpan dihati. Hari-hari yang saya lewati kadangkala membuatkan saya terlalu sibuk untuk mengurus diri sendiri dan tidak ada mood untuk menulis, kehidupan yang tidak selalunya indah..keadaan kesihatan yang mencabar kadang-kadang tapi saya tidak pernah berkongsi dengan sesiapa mengenai ini,cukuplah keluarga dan ada kawan-kawan yang tahu dan faham How I survive to continue my life..Saya cuma perlu yakin di suatu saat ada sinar yang akan terbit..Aku yakin semua ini terjadi for a reason..ANYTHING HAPPENED FOR REASON..then i still try to find what is the reason ? Apa pun ini saya serahkan perjalanan hidup saya kepada Tuhan dan saya percaya dia telah menyediakan laluan terbaik bagi diri saya..ia bukan kebetulan dan bukan juga suratan...namun satu ujian yang harus saya tempuhi dengan sabar dan penuh keimanan..