Sunday, July 24, 2016

Saturday, January 3, 2015

Recap memory 2014

Bye 2014...welcoming 2015 Salam tahun baru ...2014 pergi dengan banyak kenangan sedih bagi negara kita terutama dengan kes-kes flight MH370,MH17 dan QZ8501..hanya mampu berkata RIP kepada mangsa yang terlibat ...bagi kita yang masih bernafas dibumi teruskan kehidupan dengan banyak lagi ranjau duri yang bakal ditempuhi. Sedikit perkongsian kenangan bagi keluarga saya pada 29 Nov 2014 adalah hari perkhawinan adik saya Johan & Jasmine...moga bahagia hingga ke akhir hayat.AMEN.
Be nice to me 2015...

Sunday, October 26, 2014

Friday, January 3, 2014

Recap 2013 memori

Bersyukur itu la yang mampu aku katakan dengan kehidupan yang aku lalui kini, walaupun tidak seindah orang lain tetapi saya cuba menghargai setiap detik yang berlaku dalam hidup saya, biarlah kenangan sewaktu sakit teruk itu akan mejadi kenangan abadi dalam hidup saya. Sepanjang tahun 2013...banyak perkara indah yang telah saya lakukan... 1) Febuary 2013..Melancong ke Hongkong, Shenzen dan Guanghzou bersama kawan-kawan merupakan kenangan terindah yang pernah saya ada...
Window of the world, Shenzen
Disneyland, Hongkong 2) September/ Oktober 2013..Lawatan bersama kawan-kawan sepejabat ke Bandung dan Jakarta adalah juga sesuatu yang tidak pernah saya rancang..syukur TUHAN...u make all my dream come true..pergi dan balik dengan selamat dengan banyak memori indah yang harus di kenang.
Tangkuban Perahu, Bandung
Wit Filicia at Istana Presiden, Bandung 3) Melancong Di Singapore dan JB Angan-angan akhirnya tercapai ke Singapore..puas hati, gembira itu lah ungkapan yang paling sesuai..Legoland d JB juga tidak mengecewakan...
Wit Azlina at Universal Studio, Singapore yyayayaaya..
Legoland, JB Wish for this year 2014...more place to go..more happy and enjoy life to max..HO HO

Tuesday, December 31, 2013

HAPPY NEW YEAR 2014

..Lamanya tidak menulis di blog..i wish for year 2014..I starting again my fav ..reading and writing make me alive...HAPPY NEW YEAR 2014 everyone..hoping someting better in this coming new year..have good life ahead ..GOD BLESS

Saturday, July 13, 2013

Sekadar Luahan Hati Di Pagi Sabtu...

Setiap Sabtu saya punya misi menjadi Jururawat, sebagai pesakit RA yang kronik..Rasanya memang agak boring juga tapi untuk kawal disease sakit sendi terpaksala juga. Walaupun dah hampir 2 tahun menjadi "Jururawat" sendiri tetapi perasaan Nervous sentiasa ada setiap kali saya inject sendiri....Frank speaking memang sakit pun sebabnya...dan yang pastinya saya tidak boleh katakan tidak kepada benda alah ini buat masa ini mau tak mau terpaksa juga terima semua ini sebagai ketentuan hidup.Aku Pasrah... ..

Sunday, July 7, 2013

Kenangan terkunci di tandas office

Happy Sunday everyone... Harap semua yang berwajib ada pigi chruch hari ini ya.. 05 July 2013 yesterday saya ingin kongsi satu kenangan mengusik jiwa dan..will never forgot...aku "terlock" di tandas office seawal 7.10 am..agak merisaukan juga tapi tidaklah sampai taruma ..kira kali pertama kenala..mula-mula being panic juga sebab tak bawa hp..but lucky ada kawan-kawan yang awal sampai di office melintas tandas dan bila aku panggil then dapat didengari..terkurung hampir 40 minit jugalah sehingga pihak Gemilang (mereka yang bertanggungjawab menjaga bangunan) sampai untuk mengumpil pintu hingga rosak..bahaya juga pintu yang rosak ni.kalo budak-budak rasanya dah berabis nangis kat dalam tu..apa pun kenangan dan pengajaranla..siapa-siapa nak ke tandas di mana-mana silalah bawa Handphone bersama sebab malang teda siapa yang tahu akan berlaku kan...daaaa Anway thanks kepada kawan-kawan yanag perhatin kepada keadaan saya time tu..dan pihak Gemilang yang membantu bertungkus lumus...kesian pintu sampai dirosakan terus...