Sunday, December 30, 2012

Counting the year of 2013

I know most of us counting for new year 2013, same as me..that a many hope in new year come only just 2 days , countdown and it really is amazing how time has flown so swiftly this year.. As how life is,this year also I've had my share of bitter sweet memories for 2012 will conclude it later.. Good Bye 2012..

Saturday, December 29, 2012

Merry Xmas Everyone...

Selamat menyambut krismas untuk semua yang beragama kristian. Tahun ni krismas di sambut dalam suasana sederhana sahaja dengan kehadiran semua ahli keluarga...ia membuat suasana krismas lebih bereti...

Thursday, December 13, 2012

Terkesimah sekejap...

Semua orang pasti ada kenangan lalu kan..yang sedih tak payahlah nak dikenangkan.. saja mahu kongsikan kenangan dulu yang mencuit hati..sejak ada fb ni ramai yang bertemu dengan kawan-kawan sekolah lama, kawan sekerja dan kawan se UITM dan se- Universiti dulu...berjumpa peminat lama dan kekasih lama antara yang mencuit hati.. jauh di sudut hati ku...itu semua tinggal kenangan ..kenangan manis itu tetap ku ingat sampai akhir hayatku....Tapi yang pasti ada di antara mereka sangat-sangat ku rindu tetapi apakan daya...masa telah lama berlalu..Aku sentiasa berharap sekiranya ada kehidupan kali 2..aku pasti tidak akan melepaskan mereka yang pernah buat saya gembira suatu waktu dahulu...apa pun memang aku terkesimah...hu hu

Wednesday, December 12, 2012

12.12.2012...once in lifetime...A

Today 12.12.2012..how a nice date, month and year... Anyway nothing special today just wish...for speedy recovery..good life and health forever.

Tuesday, December 11, 2012

Good Progress yipee

Selepas lebih kurang 3 weeks after operation..saya dah bertukar teman..dari walker then now boleh guna walking stick suda...memang tak sabar rasanya nak lepaskan semua ini dan berjalan seperti biasa..tapi kena sabarlah kan time will heal..luka pun belum sembuh sangat takut juga nak lasak...tq GOD sekurang-kurangnya good progress untuk aku ...

Sunday, December 9, 2012

Soal Hati

Biasanya soal hati merupakan perkara yang sukar untuk diperkatakan..bila mulut kata tidak tapi hati kata ya. Bertemu jodoh dan akhirnya Memilih pasangan hidup bukanlah perkara yang mudah untuk dibuat keputusan. Ada yang berkhawin awal dan berkeluarga..ada yang hidup bahagia namun ada juga yang sebaliknya..itulah rencana tuhan kali... Ramai orang bertanya diusia yang semakin meningkat ni bila kah tarikh “keramat” itu akan berlaku, aku hanya mampu tersenyum dan bergurau kerana aku sendiri tidak punya jawapan yang pasti. Jika dikatakan teda langsung yang ingin berkawan dan ingin mengenali aku, tipulah jawabnya tapi bagi sesiapa yang mengenali aku seterusnya mengetahui perjalanan hidupku dan bagaimana aku berhadapan dengan penyakit aku, Jauh di sudut hati mereka mungkin aku masih boleh di maafkan. Perjalanan mereka yang mungkin dipilih hidup bersamaku bukanlah suatu perkara yang mudah ku kira,,,hospital adalah rumah kedua ku sejak 9 tahun yang lalu sejak saya disahkan RA sakit sendi yang kronik dan perjalanan hidupku masih jauh dan masih mengharapkan sinar untuk sembuh seperti sedia kala. Aku ingin uruskan kehidupanku sendiri sebelum aku mengurus orang lain, tapi mungkin inilah yang dikatakan takdir belum bertemu jodoh dan yang pastinya hingga ke saat ini mereka yang benar-benar serasi dengan jiwa ku belum ada dalam senarai, bukan istilah jual mahal sebenarnya namun betulah kata orang jodoh yang tuhan ciptakan untukku belum ketemu. Bohonglah kalau perasaan sunyi itu tidaj hadir, tapi sememangnya hidupku sentiasa sibuk...saya sengaja mahu sibukkan diri saya dengan kerja dan pastinya ingin melancong...aku punya banyak impian dalam hidupku..terutama kerjayaku..mahu seperti orang lain yang berjaya dalam hidup..namun apa yang pasti semua itu rencana tuhan..aku pasrah dengan segala ketentuannya, Namun disebaliknya aku bahagia dengan hidupku yang tidak menyusahkan orang lain selain keluargaku...

Saturday, December 1, 2012

First Year to Remember..

One year gone...but the memory with you fresh in my mind...recalled back old my childhood memories, my personal things and all my family belong gone with it... 01 December 2011, merupakan tarikh yang tidak mungkin dilupakan dalam ingatan keluarga saya untuk selama-lamanya..terutamanya sekali saya dan parents yang terlibat pada ketika itu,kerana tarikh ini rumah lama kami telah habis dijilat api sekali gus semua harta benda kami lenyap tinggal kenangan...namun jauh di sudut hati kesyukuran tidak terhingga kerana kami selamat daripada terheret sama dengan bencana api tersebut...Tuhan masih sayang kami tiga beranak . Setahun berlalu..namun rasanya seperti baru semalam ia berlaku..rest in peace our home...mungkin ada hikmah disebalik kejadian yang menimpa keluarga kami setahun yang lalu... Apa yang pasti tarikh ini tak mungkin akan saya lupakan...sebagai ingatan kepada rumah lama yang betul2 saya rindu....disanalah kami semua membesar, disanalah himpunan buku-buku yang kami tinggalkan sehingga kini kami semua berjaya dalam hidup....foto-foto kenangan family ..ohhh..betapa saya merindu kenangan-kenangan itu....AMEN